Heb je ooit kwarkbolletjes bij de bakker gehaald? Wist je dat je ze heel eenvoudig zelf kunt maken? Met slechts een paar ingrediënten kun je deze heerlijke broodjes thuis bakken.
Benodigdheden:
- 325 g bloem
- 150 g kwark
- 75 g rozijnen
- 1 zakje bakpoeder (16 g)
- 1 zakje vanillesuiker (8 g)
- 1 el olie
- 2 eieren
Aan de slag met de kwarkbroodjes:
- Doe de rozijnen in een bakje en voeg heet water toe. Laat ze minimaal 10 minuten weken en giet dan het water af.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng in een kom de kwark, eieren, olie, bakpoeder en vanillesuiker. Klop alles goed door elkaar.
- Voeg geleidelijk de bloem toe en meng tot een glad beslag.
- Roer de geweekte rozijnen door het beslag.
- Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Schep met een ijsschep of twee lepels bolletjes van het beslag op het bakpapier (ongeveer 10-12 stuks). Laat wat ruimte tussen de bolletjes omdat ze in de oven zullen uitzetten.
- Bak de kwarkbroodjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn.
Geniet van deze kwarkbroodjes met een beetje boter en jam voor een heerlijk ontbijt of als een smakelijk tussendoortje!