Flammkuchen met prei en spekjes

FLAMMKUCHEN MET PREI EN SPEKJES

Met een rol flammkuchendeeg, crème fraîche, ui, prei, spekjes en kaas bereid je in een handomdraai een smakelijke avondmaaltijd. Eenvoudig, smaakvol en snel klaar!

Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Recept voor: 4 personen (bijgerecht)

Benodigdheden:

  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 (rode) ui
  • 1 prei
  • 125 gr spekjes
  • geraspte kaas
  • snufje peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Rol het flammkuchendeeg uit over een bakplaat met bakpapier.
  3. Bestrijk het deeg met de crème fraîche.
  4. Snijd de ui in halve ringen en de prei in stukjes.
  5. Verdeel de ui, prei en spekjes over het deeg.
  6. Breng op smaak met een snufje peper.
  7. Strooi wat geraspte kaas over de flammkuchen en bak gedurende 15 minuten in de oven.

Tips:

Serveer de flammkuchen bijvoorbeeld met een kipschnitzel en/of een salade zoals een rucolasalade of een komkommer-tomaatsalade.