Deze heerlijke chocolade havermoutpannenkoekjes zijn eenvoudig te maken en staan binnen 20 minuten op tafel. Ontzettend lekker en makkelijk. Als variatie kun je ze ook serveren met rode bessen en frambozen in plaats van blauwe bessen en druiven.
Voor 10 kleine pannenkoekjes
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 2 rijpe bananen
- 200 ml melk
- 125 gr havermout
- 2 eieren
- 1 el cacaopoeder
- 4 el mascarpone
- 4 el kwark
- 1 tl honing
- vers fruit zoals blauwe bessen en druiven
Bereidingswijze:
- Prak de bananen met een vork tot moes. Doe de geprakte bananen, melk, cacaopoeder en havermout in een hoge mengkom en maal het geheel fijn met een staafmixer.
- Voeg vervolgens de eieren toe en meng dit met een lepel door het beslag.
- Verwarm een beetje olie of boter in een pan en schep met een lepel kleine hoopjes beslag in de pan. Bak ongeveer 3 pannenkoekjes per keer. Bak de pannenkoekjes 2 minuten per kant. Haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen.
- Meng ondertussen de mascarpone met de kwark en de honing.
- Leg een pannenkoekje op een bord, smeer er een beetje van het mascarpone mengsel op, leg er weer een pannenkoekje bovenop en herhaal dit tot alle pannenkoekjes op zijn. Eindig met vers fruit zoals blauwe bessen en druiven.
- Serveer de pannenkoekjes direct.
Geniet van deze smakelijke traktatie!