Met een rol flammkuchendeeg, crème fraîche, ui, prei, spekjes en kaas bereid je in een handomdraai een smakelijke avondmaaltijd. Eenvoudig, smaakvol en snel klaar!
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Recept voor: 4 personen (bijgerecht)
Benodigdheden:
- 1 rol flammkuchendeeg
- 100 ml crème fraîche
- 1 (rode) ui
- 1 prei
- 125 gr spekjes
- geraspte kaas
- snufje peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Rol het flammkuchendeeg uit over een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk het deeg met de crème fraîche.
- Snijd de ui in halve ringen en de prei in stukjes.
- Verdeel de ui, prei en spekjes over het deeg.
- Breng op smaak met een snufje peper.
- Strooi wat geraspte kaas over de flammkuchen en bak gedurende 15 minuten in de oven.
Tips:
Serveer de flammkuchen bijvoorbeeld met een kipschnitzel en/of een salade zoals een rucolasalade of een komkommer-tomaatsalade.