Een verrukkelijk eenpansgerecht met orzo en pesto – Met slechts een handvol ingrediënten bereid je dit smaakvolle eenpansgerecht met orzo en pesto. Gemakkelijk, smaakvol en volledig vegetarisch. Voor wie wil, kan er eventueel nog een (vegetarisch) stukje vlees bij worden geserveerd.
Een eenvoudig eenpansgerecht met paprika, courgette, orzo en pesto.
Bereidingstijd: 30 minuten
Recept voor: 2 personen
Benodigdheden:
- 150 g orzo of risoni
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 paprika
- 1 courgette
- 2 el groene pesto
- 350 ml groentebouillon
- 50 g Parmezaanse kaas
- zout/peper
- boter
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in blokjes.
- Verwarm een beetje boter in een (hapjes)pan en fruit de ui samen met 2 geperste teentjes knoflook.
- Voeg na 2-3 minuten de paprika en courgette toe. Bak dit 5-8 minuten mee.
- Voeg de orzo toe en bak nog een minuutje mee.
- Voeg vervolgens de groentebouillon toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Vergeet niet af en toe te roeren.
- Na ongeveer 10 minuten is de bouillon opgenomen door de orzo en is de orzo gaar.
- Zet het vuur uit en voeg naar smaak wat geraspte Parmezaanse kaas, pesto en een snufje zout/peper toe.
- Verdeel de orzo over twee borden en geniet ervan. Voor de liefhebbers van vlees kunnen wat stukjes gerookte kip of blokjes ham aan dit gerecht worden toegevoegd.
Tips:
Ook heerlijk met gebakken spekjes. Bak de spekjes eerst en schep ze dan uit de pan.