Heb je ook altijd een overschot aan rijpe bananen op je fruitschaal liggen en eindig je standaard met een bananenbrood? Dan zijn deze muffins misschien wel jouw nieuwe favoriete recept! Het is verbazingwekkend hoe simpel ingrediënten zoals bananen, pindakaas en Griekse yoghurt een overheerlijk tussendoortje kunnen maken.
Waarom muffins? Nou, ze zijn gewoon leuker om te trakteren en handiger om in te vriezen dankzij dat schattige papiertje eromheen. En de smaak? Die is minstens zo goed als die van bananenbrood!
Ingrediënten (voor acht stuks):
- 1 ei
- 2 bananen
- 60 gr pindakaas
- 50 ml melk
- 50 gr Griekse yoghurt
- 100 gr bloem
- 4 gr bakpoeder
- 3 gr kaneel
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Klop het ei los.
- Prak de bananen tot een gladde massa.
- Klop de pindakaas los met de melk en meng de Griekse yoghurt erdoor.
- Voeg het ei-banaanmengsel toe en roer alles goed door.
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en spatel het beslag goed door.
- Plaats 8 muffinpapiertjes in een muffinvorm en verdeel het beslag er gelijkmatig over.
- Bak de muffins in 18 à 20 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de muffins volledig afkoelen op een rek voordat je de papiertjes verwijdert.
Tips en trucs:
- Zeef de droge ingrediënten eventueel om klontjes te voorkomen.
- Probeer ook eens pindakaas met stukjes pinda voor een extra crunch.
Voedingswaarde (per stuk):
- Calorieën: 135
- Eiwitten: 5 gram
- Koolhydraten: 18 gram
- Vetten: 5 gram
- Vezels: 2 gram