Paprikasoep met eiwraps

Paprikasoep met eiwraps

Hier weer een heerlijk en simpel receptje om jouw gezonde(re) levensstijl vol te houden.

Ingrediënten:

  • 1 paprikamix (3 stuks)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook (5 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eieren
  • 1 avocado

Bereidingswijze:

  1. Snijd de paprika’s en ui fijn. Pers het teentje knoflook.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de paprika en knoflook toe en bak ze 4 minuten mee.
  3. Voeg het bouillonblokje toe en giet heet water erbij tot de paprikastukjes net onder water staan. Laat het geheel 8 minuten pruttelen.
  4. Kluts ondertussen de eieren in een schaaltje. Verwarm de rest van de olie in een pan op zacht vuur. Bak hierin het eimengsel ongeveer 2 minuten, draai het om en bak nog 2 minuten.
  5. Prak de avocado en breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de eiwraps. Rol de eiwraps op tot mooie rolletjes en snijd ze in schijfjes.
  6. Haal de paprikasoep van het vuur en pureer deze met een staafmixer. Serveer de paprikasoep met de eiwraps.

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Tipje: De eiwraps van deze paprikasoep zijn ook heerlijk met gerookte zalm.